die

De plaats Die grenst aan het natuurgebied van de Vercors en is een leuke plaats om te bezoeken. In het stadje zijn nog vele overblijfselen zichtbaar uit de oudheid. Zo vindt u de Porte Saint-Marcel in Die. Deze poort vormde eeuwenlang de toegangspoort tot Die en is heden ten dage nog steeds te bezichtigen. Ook zijn er door het stadje heen vele Romaanse opschriften te zien en kunt u een bezoek brengen aan het museum van Die. Daar leert u meer over de geschiedenis van het stadje en haar omgeving. 

Naast de bergketens van de Vercors die Die omringen, zijn er ook lavendelvelden, wijngaarden en fruitbomen in de omgeving. Die is daarom dan ook een plaats die zich uitstekend leent als uitvalsbasis voor het maken van heerlijke wandelingen en uitstapjes in de omgeving.

En ook op het gebied van de gastronomie bent u hier aan het juiste adres: wat te denken bijvoorbeeld van de alom bekende Clairette de Die! Deze mousserende witte wijn is de trots van de streek en wordt op vele plaatsen geproduceerd. De wijn wordt over het algemeen als een aperitief gedronken. Het is leuk om bijvoorbeeld eens de Route de Clairette de Die te gaan rijden, met de auto of per fiets. U doorkruist dan de prachtige natuur van de Drome met haar lavendelvelden en rijdt langs verschillende wijnboeren, die u graag kennis laten maken met de Clairette de Die en u wellicht een glaasje aanbieden!

Één keer per jaar vindt in Die het feest van de 'transhumance' plaast. Hierbij worden duizenden schapen door het stadje gedreven naar de weides op de hoger gelegen delen rondom Die. Dit gebeurt meestal aan het eind van de maand juni. In Die zijn dan volop activiteiten te doen voor jong en oud en het complete stadje is dan omgetoverd in een feestelijk samenzijn! 

Die