la garde adhémar

Het plaatsje La Garde Adhémar is gebouwd op een heuvel en is gelegen iets onder de stad Montelimar. Vanaf de A7, de zogenaamde Route du Soleil, ziet u het plaatsje liggen en torent het mooi uit boven het landschap. 

La Garde-Adhémar staat vandaag de dag bekend als één van de mooiste dorpjes van de Drome en misschien wel van Frankrijk. In het dorpje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de weidse omgeving. Daarnaast vindt u een oud kasteel, waar het dorp in feite omheen gebouwd is, en een imposante kerk. La Garde-Adhémar had vroeger een sterke, strategische functie en diende als verdedigingsbolwerk. Derhalve vindt u nog steeds de stadsmuren aan de rand van het dorp. Ook vindt u in La Garde Adhémar botanische tuinen, met diverse soorten planten en kruiden. 

Wilt u een hapje eten in La Garde Adhémar, aarzel dan niet om eens de truffel uit te proberen. Deze delicatesse uit de regio wordt in La Garde Adhémar heerlijk geserveerd in de lokale horeca. Hieronder vindt u een overzicht van restaurants in de regio van La Garde Adhémar.