montelimar

De meesten zullen de stad Montelimar kennen als één van de steden die u passeert op de route naar de Middellandse Zee. Bijnaam van Montelimar is ook wel 'De Poort naar de Provence'. De stad is na Valence de tweede grootste stad van het departement Drome. 

Echter, Montelimar heeft meer te bieden dan alleen een stad op uw doorreis naar het zuiden. Het is namelijk een zeer historische stad, waar de Romeinen diverse overblijfselen nagelaten hebben. Zo vindt u er nog Romeinse baden, een tempel en een forum. Verder zijn er rondom de stad diverse overblijfselen van aquaducten te zien, die nodig waren om de stad destijds van water te voorzien. 

Heden ten dage is Montélimar de stad van de nougat. Zo vindt u het museum van de nougat en de bonbons in deze stad. De nougat komt namelijk uit deze omgeving. In het Middeleeuwse centrum van de stad vindt u diverse snoepwinkeltjes waar u de nougat kunt proeven en kopen. Een mooi souvenir om mee naar huis te nemen en u doet terugdenken aan Montelimar!

Verder bezit de stad een oud kasteel, dat gelegen is op de heuvels ten oosten van de stad. Dit Chateau des Adhémar is gebouwd tussen de 12e en 16e eeuw en doet momenteel dienst als centrum voor de moderne kunst. In het kasteel zijn verschillende exposities te bewonderen. 

Dankzij de strategische ligging van de stad, bent u vanuit Montélimar ook erg snel in de Ardeche. U kunt het dus uitstekend gebruiken als uitvalsbasis voor het ondernemen van activiteiten in deze regio.