nyons

Het stadje Nyons is gelegen ter hoogte van de steden Montelimar en Orange en in het achterland van de Drome. Vanwege de gunstige ligging in de bergen en de hoge temperaturen beschikt Nyons over een eigen micro klimaat en is de bijnaam van het stadje 'Petit Nice'. Dit vanwege het feit dat het klimaat veel lijkt op het klimaat van de stad Nice. 

Nyons staat met name bekend om haar olijfolie industrie. In en rondom de plaats wordt op grote schaal olijfolie geproduceerd en de olijven die hier vandaan komen zijn uniek in hun soort. Het is een ras dat alleen hier groeit en dankzij het gunstige klimaat uitstekend tot bloei komt. 

De plaats is gelegen aan de rivier de Eygues en in het stadje is een historische brug te vinden die over deze rivier heen gaat. Ieder donderdagochtend is er in Nyons een markt waarop heerlijke streekproducten (natuurlijk ook de olijfolie uit Nyons) verkocht worden. Daarnaast is er in het hoogseizoen ook op de zondagochtend een markt. In het centrum vindt u een groot plein met gezellige terrasssen die eraan gelegen zijn. Hier kunt u uitstekend vertoeven in het zonnetje en genieten van het Provencaalse leven. 

Nyons is gelegen in de directe regio van de mythische berg Mont Ventoux. Deze berg is voor getrainde fietsers een ware attractie tijdens hun vakantie in deze regio. Maar ook uistapjes naar dichtbij gelegen steden als Orange en Avignon behoren tot de mogelijkheden.