le poet-laval

Het dorpje Le Poet-Laval is gelegen in het hart van het departement Drome. Het is een prachtig dorpje, wat zich uitstekend leent tot het maken van een bezoek. De steile trappen, smalle straatjes en steegjes, zullen u direct het gevoel geven dat u zich in een typisch Zuidfrans dorpje begeeft. Bovendien beschikt Le Poet-Laval over een leuk Middeleeuws centrum, waar u als toerist lekker kunt rond wandelen. 

Het had niet veel gescheeld of Le Poet-Laval was in de loop van de tijd uitgegroeid tot een waar spookdorp. Het dorp heeft namelijk veel te lijden gehad onder de verschillende godsdientsoorlogen. Daardoor raakten de verdedigingswerken rondom het dorp en het bijbehorende kasteel flink beschadigd. Echter, door diverse renovatie werkzaamheden is de schoonheid van Le Poet-Laval bewaard gebleven en vinden vele toeristen vandaag de dag hun weg naar dit mooie dorp. In Le Poet-Laval vindt u een camping en bovendien beschikt het plaatsje ook over een eigen zwembad. 

Leuk weetje is dat schrijver Gerard Reve in de jaren zeventig een huis bezat in dit dorp. Hij knapte het helemaal op en maakte er zijn eigen buitenverblijf in Zuid Frankrijk van.