Valence

Valence is de hoofdstad van het departement Drome. De stad is gelegen iets onder Lyon en is bij veel Nederlanders bekend vanwege de route die zij rijden naar de Middellandse Zee. Valence is namelijk gelegen aan de snelweg A7 en vormt tezamen met Montelimar één van de markeerpunten in de Drome op de Route du Soleil. 

Valence heeft qua uitstraling iets minder te bieden dan het mondaine Lyon, maar is absoluut de moeite waard om eens te gaan bezoeken. De stad biedt veel groen en biedt derhalve veel mogelijkheden voor het maken van leuke stadswandelingen. U vindt er leuke pleintjes en terrassen om iets te drinken. Daarnaast biedt Valence met haar Romaanse Sainte Appolonaire kathedraal en haar oude stadscentrum een mooi stukje historie. Wit u meer te weten komen over de historie van deze stad, bezoek dan het Musée des Tetes, waar u meer achtergrond informatie over Valence verkrijgt. 

Dankzij haar ligging op de linkeroever van de rivier de Rhone, kunt u heerlijk uitwaaien aan de oevers van de rivier en even de drukte van de stad ontvluchten. 

Valence vormt voor veel toeristen een mooie tussenstop op weg naar hun vakantiebestemming in het uiterste zuiden van Frankrijk. Daarom vindt u op deze website meer informatie over hotels en campings in deze regio.