aigues-mortes

Het stadje Aigues-Mortes, wat vrij vertaald 'dode wateren' betekent, is een oude vesting stad waarvan de muren en torens uitstekend bewaard gebleven zijn. Het is nog steeds mogelijk om een wandeling te maken over de oude stadsmuren. U krijgt dan een perfect beeld van deze Middeleeuwse stad, de omgeving en prachtige uitzichten!

In vroeger tijden was Aigues-Mortes de poort naar de Middellandse Zee en vertrokken de schepen vanaf hier de zee op. Die rol werd in de loop der tijden echter overgenomen door Marseille. Momenteel is Aigues-Mortes gelegen in het mooie natuur -en moerasgebied van de Camargue. Een bezoekje aan Aigues-Mortes zou u dan ook beslist moeten combineren met een uitstapje naar de Camargue, waar u wilde dieren en prachtige natuur kunt spotten. Ook de roze zoutmeren, waar zout gewonnen wordt, trekken de aandacht van de vele toeristen die Aigues-Mortes bezoeken. Onderweg naar Aigues-Mortes zult u bovendien bij de vele meren flamingo's kunnen zien. 

Aigues-Mortes is, evenals andere Middeleeuwse stadjes, opgebouwd middels een recht stratenplan en in het midden het centrale plein. Door één van de stadspoorten komt u in het stadje en vervolgens kunt u op uw gemak slenteren door de straatjes en de leuke winkeltjes bezoeken of genieten van de Middeleeuwse sfeer. Besluit u om in het hoogseizoen hierheen te gaan, besef dan wel dat het erg druk kan zijn. Bovendien is er weinig schaduw, dus neem svp een pet en zonnebrand mee! 

U kunt ervoor kiezen om een bezoekje aan Aigues-Mortes te combineren met een middagje strand bij bijvoorbeeld La Grande Motte. Dit is één van de leuke badplaatsen aan de Middellandse Zee. 

Locatie

Locatie