la roque-sur-ceze

Het dorpje La Roque-sur-Ceze is gelegen in de Provencaalse Gard. Het is een toeristisch plaatsje waar diverse campings in de buurt liggen. Bovendien zijn de beroemde watervallen van Sautadet hier dichtbij gelegen. Om afkoeling te zoeken tijdens de hete zomermaanden is het een uitstekend idee om hier naar toe te gaan. 

La Roque-sur-Ceze is gelegen op een rots en dankzij deze ligging vormde het in vroeger tijden al een strategische plaats ter verdediging tegen indringers. Niet voor niets werd daarom een verdedigingsmuur gebouwd en een kasteel. Dit kasteel en de kapel van het kasteel zijn redelijk goed bewaard gebleven en nog steeds te bezichtigen. Vanuit de kapel heeft u een prachtig uitzicht over de mooie omgeving met haar wijngaarden. 

De brug, Pont Charles Martel, die gelegen is vlakbij het dorp en gebouwd is in de 13e eeuw, is ook nog steeds in gebruik. Een aantal jaren geleden is deze brug grondig gerestaureerd. Bij deze brug kunt u de auto parkeren en vervolgens via de steile straatjes het dorp gaan verkennen. 

Locatie