sommieres

Het historische stadje Sommieres is gelegen in het zuidelijk deel van de Gard en kent daardoor een strategisch perfecte ligging ten opzichte van steden als Montpellier en Nimes. Rondom Sommieres zijn bovendien vele campings te vinden. 

Sommieres is gelegen aan de rivier de Vidourle, dat naast de Ceze en de Gardon de derde rivier is die door de Gard stroomt. De Romeinse brug die de Vidourle overhelst bestaat uit verschillende prachtige bogen. Deze brug leidt u uiteindelijk naar de oude stadspoort en het centrale marktplein. De brug werd door de Romeinen gebouwd als overbrugging van de Vidourle voor de handelsroute tussen Nimes en Toulouse. Sommieres kreeg daardoor dan ook steeds meer allure als handelsstadje. 

Andere bezienswaardigheid is het kasteel van Sommieres, dat gebouwd werd tussen de 10e en 11e eeuw. Vanuit de top van het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Het kasteel had een zeer strategische functie, aangezien vanaf hier de Romeinse brug over de Vidourle goed in de gaten gehouden kon worden. Dit was namelijk destijds de enige oversteek van de rivier de Vidourle tussen de Cevennen  en de Midellandse Zee. 

Iedere zaterdag is er een markt in Sommieres waar lokale ambachtslieden hun producten aanprijzen. Langs de oevers van de Vidourle staan de diverse brocante en etenswaren kraampjes opgesteld en kunt u genieten van al het lekkers wat de Gard u te bieden heeft. Sommieres beschikt, zoals gezegd, over een mooi centraal plein. Aan dit plein zijn vele, mooie winkeltjes en terrassen gelegen. U kunt hier in de schaduw heerlijk genieten van een wijntje. In de zomermaanden is er bovendien een avondmarkt vanaf 18u in Sommieres. 

Sommieres behoort absoluut tot één van leukste stadjes in de Gard! 

Locatie