uzes

Het stadje Uzes is gelegen op ongeveer 25 kilometer van de stad Nimes en direct aan de rivier de Eure. In de loop der eeuwen is Uzes uitgegroeid tot een ware bisschop stad. Diverse bisschoppen hebben geregeerd over Uzes en in de 18e eeuw was Uzes zelfs het grootste bisdom van de gehele regio Languedoc. 

Vanuit Uzes werd in de eerste eeuw voor Christus begonnen met de aanleg van een aquaduct, dat er uiteindelijk voor moest zorgen dat de stad Nimes van water werd voorzien. Uiteindelijk is de Pont de Gard, de brug over de rivier de Gardon, het meest bekende gedeelte geworden van dit aquaduct. 

Heden ten dage zijn het Bisschoppelijk paleis van Uzes en de kathedraal Saint-Théodorit interessante bezienswaardigheden van Uzes. Voor de kinderen is het leuk om het Musée du Bonbon, het museum van de snoep, te gaan bezoeken. Hiet krijgen zij meer te leren over de fabricage en herkomst van het snoep, van het merk Haribo. 

In de maand juli worden de muzikale nachten van Uzes georganiseerd. Dit is een beroemd muziekfestival. Verder is er iedere zaterdag op het zogenaamde Kruidenplein een Provencaale markt, waar u diverse streekproducten kunt verkrijgen.  

Locatie