dorpen en steden gironde

De Gironde is het departement dat gelegen is in het westen van de regio Aquitaine. Het is een departement dat met name op het gebied van de natuur veel te bieden heeft voor recreanten. Zo vindt u hier de uitgestrekte zandstranden van de Atlantische Oceaan, het prachtige gebiede rondom het Bassin d'Arcachon en natuurlijk de wereldberoemde duin 'Dune de Pyla'. 

De Gironde is natuurlijk ook een streek waar vele wijngaarden gelegen zijn en waar de wijnbouw het leven bepaalt in vele dorpen en steden. Al rijdend door de Gironde ziet u links en rechts van u de druiven ranken staan en komt u de wijndomeinen tegen. 

Hoofdstad van het departement Gironde is de stad Bordeaux. Deze beroemde stad, die natuurlijk het hart vormt van de wijn, heeft de afgelopen decennia een metarmorfose ondergaan en is heden ten dage een heerlijke stad om te bezoeken tijdens een city trip. De vele studenten geven een dynamisch karakter aan de stad en de ligging aan de rivier de Garonne zorgt ervoor dat er volop leven en vertier is op de kades langs deze rivier. 

Gaat u wat meer richting het binnenland dan komt u tussen de wijnvelden verschillende leuke dorpjes tegen. Één daarvan is het plaatsje Saint-Emillion.