bordeaux

Bordeaux is de hoofdstad van de regio Aquitaine en gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. het is een bloeiende, moderne stad waar volop te doen en te zien is. Bordeaux is gelegen in het hart van de wijnstreek van Zuidwest Frankrijk waar werelberoemde wijnen vandaan komen. Bordeaux en wijn zijn derhalve onlosmakelijk met elkaar verbonden en in de vele restaurants in de stad vindt u een rijk aanbod van de heerlijke wijnen die in deze streek geproduceerd worden. 

Bordeaux heeft zowel op historisch, recreatief en sportief gebied enorm veel te bieden voor de toerist die de stad wil gaan ontdekken. Een belangrijke bezienswaardigheid van de stad is de Pont de Pierre, de brug die de linkeroever met de rechteroever van de stad verbindt. Op de linkeroever vindt u het 'oude Bordeaux' en de meeste bezienswaardigheden. De rechteroever wordt echter tegenwoordig ook steeds meer ontwikkeld en hier vindt u dan ook talloze mogelijkheden voor het bezichtigen van kunst projecten, recreatie in de parken en tuinen en moderne nieuwbouw. 

In de oude binnenstad vindt u onder andere het prachtige opera gebouw, het Place de Theatre en de elegante, brede lanen die leiden naar het Place de Quinconces, het grootste plein van Frankrijk. Ook bevindt zich de Rue Sainte Catherine in dit oude gedeelte van de stad. Dit is de langste winkelstraat van Europa, die uiteindelijk uitkomt op het beroemde Place de la Victoire, met haar kenmerkende triomfboog.

Ook langs de kades van de Garonne is het prima toeven. Dit gedeelte van de stad is de laatste jaren sterk ontwikkeld, waardoor u nu kunt genieten van een lekker drankje in het zonnetje op één van de vele terrassen langs de rivier de Garonne. Bordeaux is daarnaast ook de stad van de smaak. Niet alleen vanwege de wijn, maar ook allerlei andere delicatessen uit het zuidwesten van Frankrijk worden door de chef gekokt bereid in de vele restaurants die Bordeaux rijk is. Loopt u 's avonds eens rustig door de kleine straatjes van de oude binnenstad en laat de geuren van de restaurants op u inwerken. Op het gebied van eten en drinken bent u in deze stad absoluut aan het juiste adres. De oesters uit het Bassin d'Arcachon, de foie gras uit de Dordogne of de truffels uit de Correze, u vindt het allemaal terug in de gastronomie van Bordeaux!