MONTPELLIER

Het leuke aan de stad Montpellier is, is dat het een zeer rijke historie bezig, maar daarnaast ook het heden en de moderne tijd omarmt. Daardoor komt u in Montpellier verschillende stijlen en stromingen tegen. Door haar ligging aan de Middellandse Zee heeft Montpellier altijd zeer veel handel bedreven met de diverse landen in het Middellandse Zee gebied en kende de stad daardoor veel welvaart en rijkdom. In tegenstelling tot vele andere steden in deze regio, kent Montpellier geen Romeins of Grieks verleden. 

De binnenstad van Montpellier is grotendeels autovrij, waardoor de stad zeer toegankelijk is voor wandelaars. Het oude centrum van de stad is niet heel groot, waardoor u het gemakkelijk te voet kunt doorlopen. Al wandelend door het centrum zult u merken dat Montpellier een stad is waar veel studenten verblijven. Het is namelijk een echte studentenstad, waarbij de Medische Universiteit in een prachtig 12e eeuws gebouw in het oog springt. In het Middeleeuwse gedeelte van de stad vindt u vele leuke steegjes en straatjes waarin leuke winkeltjes gelegen zijn. 

Het centrale plein in Montpellier is het zogenaamde Place de la Comédie, waaraan vele gezellige terrasjes gelegen zijn. U kunt hier heerlijk vertoeven op een terrasje in de zon en genieten van de zuidelijke sfeer die in deze stad hangt. Andere hotspots van Montpellier zijn o.a. de Arc de Triomphe en de Catherale Sainte Pierre, die hoog boven de stad uitsteekt. 

Montpellier is een ontzettend dynamische stad waar veel muziek op straat wordt gemaakt, gezellige pleintjes uitnodigen tot een drankje en waar u zich heerlijk op uw gemak voelt. Pleinen waar u beslist even naar toe moet gaan zijn Place Jean Jaures en Place du Marché aux Fleurs. Aan deze pleinen liggen vele, gezellige terrassen. 

Verblijft u een paar dagen in Montpellier, dan is het absoluut aan te raden om ook even naar de kust te gaan. Binnen een half uur bent u namelijk vanuit Montpellier al aan het strand. Leuke badplaats is bijvoorbeeld Palavas-les-flots. U vindt er een fijn zandstrand met fijnmazig zand waar het heerlijk vertoeven is. Daarnaast biedt Palavas-les-flots enkele leuke strand tentjes en restaurants. Met name in het voorjaar, wanneer de echte zomerdrukte er nog niet is, is het prima vertoeven op de stranden hier.