saint-guilhem-le-désert

Het dorp Saint-Guilhem-le-Désert is aan absolute aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie of verblijf in het departement Hérault. Het is gelegen op zo'n 40 kilometer ten noordwesten van de departement hoofdstad Montpellier. Saint-Guilhem-le-Désert is een kloosterdorp, stammend uit de 9e eeuw en gebouwd rondom de beroemde abdij. Daarmee is het een pleisterplaats voor pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela in Spanje. Al rijdend naar Saint-Guilhem-le-Désert volgt u de Gorges de Hérault. Deze kloof, met in de diepte het prachtige helderblauwe water, leidt u kronkelend door het landschap.

De abdij, die gesticht werd door de Karel de Grote, is helaas niet van binnen te bezichtigen, maar het is van de buitenkant prachtig om eromheen te lopen en de diverse gebouwen te aanschouwen. Saint-Guilhem-le-Désert speelt met haar dorpskern sterk in op de toeristen. Zo vindt u er vele winkeltjes, gezellige terrasjes, een leuk dorpsplein en ook een micro-brouwerij. Ook is het leuk om bij het klooster even naar beneden te lopen. Dan komt u bij de rivier de Verdus en treft u een waterval aan waar u even heerlijk kunt afkoelen. Want in de zomermaanden juli en augustus kan het namelijk ontzettend warm zijn in deze regio.

Overigens raden we u aan om in het voor -of naseizoen een bezoek te brengen aan Saint-Guilhem-le-Désert. Dit in verband met de drukte in het hoogseizoen.  

Locatie