dorpen en steden jura

De Jura is een middelhoog gebergte dat aan beide zijdes van de Frans-Zwitserse grens gelegen is. De hoogste top aan de Franse zijde is de Cret de la Neige. Verspreid over het departement van de Jura vindt u charmante dorpjes en stadjes, die zowel in het zomer -als in het winterseizoen erg leuk zijn om te bezoeken!

De Jura is bij veel Nederlanders bekend als vakantieregio. De streek heeft zowel in de winter als in de zomer ontzettend veel te bieden. In de zomer kunt u heerlijk ontspannen aan één van de vele campings in het meren gebied of lekker mountainbiken in de natuur. Daarnaast is er met de watervallen van Hérisson en diverse grotten ook veel aanwezig op het gebied van natuurschoon. In de winter biedt de Jura volop mogelijkheden voor sneeuwpret, dankzij de aanwezigheid van vele ski pistes, onder andere in het bekende ski gebied van Les Rousses.  

Naast een prachtige natuur biedt de Jura ook een mooi cultureel en industrieel erfgoed. Zo vindt u bijvoorbeeld met de zoutmijn van Salins-les-Bains een mooi inkijkje in de zoutwinning die decennia lang een grote rol van betekenis heeft gespeeld in deze regio. De plaatsen Saint-Claude en Arbois spreken daarnaast ook tot de verbeelding.