pujols

Het dorpje Pujols is een prachtig dorp dat gelegen is op een heuvel en zodoende een mooi uitzicht heeft over de vallei van de Lot. De stad Villeneuve-sur-Lot is slechts op enkele kilometers van Pujols gelegen. 

Bij het binnen wandelen van Pujols valt direct de 15e eeuwse toegangspoort op. Deze toegangspoort is tegelijkertijd de klokketoren van het kerkje dat direct naast de poort staat. Daarnaast heeft Pujols aan de andere kant van de berg nog een kerk. Deze kerk, die opgedragen is aan de heilige Foy, beschikt over enkele mooie schilderingen uit de 16e eeuw.

Wandelt u door de toegangspoort dan komt u in het dorp terecht en ziet u de vele oude huisjes die Pujols rijk is. Deze huisjes stammen grotendeel nog uit de tijd van de Honderdjarige Oorlog. 

Iedere zondag is er in Pujols een markt. Het is leuk om die eens te bezoeken. Vanwege het feit dat er in Pujols diverse kunstenaars wonen, worden er op die markt ook kunst attributen aangeboden. Pujols en haar omgeving staat daarnaast bekend om haar fruitteelt. Derhalve wordt er op de markt ook veel fruit, en met name fruit, aangeboden. 

Locatie