Dorpen en steden puy-de-dome

Het departement Puy-de-Dome is een regio die gelegen is in het hart van Frankrijk. Hier vindt u niet het massa toerisme, maar u komt in deze regio vooral om te genieten van het frisse natuurschoon. De Puy-de-Dome kenmerkt zicht door haar keten van vulkanen, de zuivere lucht, de dalen en de bergen en de rivieren. Het groene toerisme wordt hier volop beleefd. Twee grote regionale natuurparken, te weten het Parc des Volcans en het Parc du Livradois-Forez doorkruisen deze streek. 

Voor de sportieve toerist is er natuurlijk ook volop te belven in deze regio. Wat te denken van bergbeklimmen, mountainbiken, raften of paardrijden. En wilt u een dagje gebruiken om eens iets te gaan bezoeken, dan bent u bijvoorbeeld in het Michelin museum of in Parc Vulcania aan het juiste adres. 

Temidden van deze prachtige natuur strekt een rijk historisch erfgoed aan dorpjes, kastelen, burchten en abdijen zich uit. U vindt in de Puy-de-Dome karakteristieke bergdorpjes en imposante kastelen uit de Auvergne. De departement hoofdstad Clermont-Ferrand is natuurlijk ook het bezoeken waard. 

Ook de inwendige mens komt aan z'n trekken in deze streek. De Auvernge kent een grote varieteit aan streekproducten die haar oorsprong kennen in de pure natuur van dit gebied. 

De Puy-de-Dome is met de auto het beste te bereiken door na Parijs de snelweg A71 en vervolgens A75 te nemen.