clermont-ferrand

Clermont-Ferrand is de regionale hoofdstad van de Auvergne en de belangrijkste stad in het departement Puy-de-Dome. De stad kent een zeer dynamisch karakter en er worden volop activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo kent Clermont-Ferrand het festival van de korte film, hetgeen bekend staat als het meest bekende film festival na het alom bekende film festival van Cannes. 

Clermont-Ferrand is daarnaast een stad die altijd in verbinding staat met de omringende natuur. Vanuit de stad heeft u constant uitzicht op de Chaine des Puys, de keten van vulkanen. Vanuit het omringende landschap heeft u vanuit de andere kant een mooi uitzicht over de stad Clermont-Ferrand. De kathedraal Notre-Dome-de-l'Assomption steekt prachtig uit boven de stad en kenmerkt zich door haar zwarte vulkaan steen. Een andere kerk in Clermont, de Notre-Dame-du-Port is minstens zo mooi om te bezoeken. Deze kerk staat bovendien ingeschreven bij het werelderfgoed van Unesco. 

Lopend door de stad moet u beslist een bezoekje brengen aan de markthal van Marché Saint-Pierre. Hier vindt u een groot aanbod van heerlijke streekproducten uit de Auvergne. Het Place de Jaude is het grootste stadsplein van Clermont waar veel mensen samenkomen en van waaruit u vele terrasjes en barretjes kunt gaan bezoeken om lekker wat te drinken. Ook kunt u even heerlijk gaan uitrusten op een bankje in het grote stadspark, Jardin Lecoq. 

Heeft u wat meer tijd? Dan kunt u eventueel een bezoekje brengen aan het L'Aventure Michelin. Dit avonturen museum is gelegen bij de Michelin fabrieken en schetst een mooi beeld van het verleden en de toekomst van deze Franse bandenfabrikant. Ook kunt u vanuit Clermont-Ferrand met een navette een bezoek gaan brengen aan de bekende vulkaan Puy-de-Dome

Clermont-Ferrand is een stad met een zeer eigenzinnig karakter en volop mogelijkheden! De ligging temidden van de prachtige natuur, de architectuur van de stad en de vele restaurants, barretjes en winkelstraten geven aan deze stad een unieke identiteit.