Dorpen en steden pyrénées-atlantiques

Het departement Pyrénées-Atlantiques maakt deel uit van de grotere regio Aquitaine. Het grenst in het noorden aan Landes en in het zuiden aan de Spaanse grens met Baskenland. Derhalve wordt dit departement in de volksmond ook wel 'Frans Baskenland' genoemd. 

Pyrénées-Atlantiques beschikt over een prachtig natuur landschap met veel diversiteit en een mooie, ruige kustlijn. Bekende kustplaatsen zijn natuurlijk Biarritz en Bayonne. Maar daarnaast zijn ook de plaatsen Pau en Saint-Jean-Pied-de-Port in het achterland erg leuke plaatsen om te bezoeken. 

Dankzij de afwisseling tussen bergen in het binnenland en de oceaan zijn er volop mogelijkheden voor recreatie. U kunt heerlijke wandeltochten in de bergen en valleien maken, maar ook ervoor kiezen om te gaan ontspannen op de zandstranden langs de Atlantische Oceaan. Bovendien heeft u hier mogelijlkheden om te gaan surfen of bodyboarden op de metershoge golven die u hier aantreft. Biarritz en Hendaye zijn plaatsen die u hiervoor uitnodigen en zeer geschikt zijn voor surfers!

Wij beschrijven op deze website een aantal leuke steden en dorpen in de Pyrénées-Atlantiques.