bIARRITZ

Biarritz is een populaire badplaats in Frans Baskenland. Eeuwen geleden was Biarriz al een zeer welvarende stad. Dit was met name te danken aan haar strategische ligging aan de Atlantische Oceaan. Hierdoor kon er veel handel over zee plaatsvinden. Biarritz heeft ook een rijk verleden op het gebied van thermaal en welness baden. Vele doktoren en therapeuten raadden, vanwege het gunstige klimaat, Biarritz aan voor een bezoek. Dit leidde tot een sterke toestroom van toeristen die kwaaltjes hadden en hoopten op genezing na hun bezoek aan Biarritz. 

Heden ten dage is Biarritz nog steeds een zeer geliefde kustplaats voor toeristen. De hoge golven van de Atlantische Oceaan zorgen ervoor dat de stad door vele surfers bezocht wordt en één van de meest geliefde surf hotspots is aan deze kustlijn. Jaarlijks wordt er bovendien een grote surf wedstrijd in Biarritz georganiseerd. Biarritz kent bovendien een zeer leuk nachtleven. Er is een groot casino en in het gezellige centrum vindt u vele gezellige barretjes, terrassen en restaurants .

Qua bezienswaardigheden raden we u aan om een bezoek te brengen aan de Russisch Orthodoxe kerk. Deze kerk werd in het beginv van de 19e eeuw gebouwd door Russische aristocraten, die Biarritz regelmatig bezochten als favoriete badplaats.