Hendaye

Hendaye is gelegen in het uiterste zuidwesten van Frankrijk op de grens met Spanje, aan de rivier de Bidasoa. Dankzij haar strategische ligging is Hendaye een belangrijke plaats geweest voor de handel tussen Frankrijk en Spanje. Maar Hendaye heeft ook de directe gevolgen gemerkt van de oorlogen die zijn uitgevochten tussen de beide landen in de streek van de Pyreneen. Het fort van Hendaye is een overblijfsel uit die periode. De ruines van dit fort zijn de overblijfselen en kunnen nog steeds bezocht worden. 

Vandaag de dag is Hendaye samen met Biarritz een toeristische plaats waar de internationale elite graag neerstrijkt. De plaatsen zijn namelijk direct gelegen aan de Atlantische Oceaan en langs de kustlijn zijn in de loop van de tijd mondaine panden verrezen. Maar Hendaye is een bestemming die voor iedereen toegankelijk is en waar het goed toeven is. Het beschikt over een leuke binnenstad met vele terrasjes, restaurants en winkels. Daarnaast treft u in Hendaye de typische Baskische cultuur aan. Op de boulevard langs de kustlijn vindt u de vele gekleurde huisjes die de Baskische architectuur weerspiegelen. Ook is het leuk om de jachthaven te gaan bezoeken en een tocht met bijvoorbeeld een veerboot te maken. Binnen enkele minuten bent u in Spanje! De oude vestingstad Hondaribbia in Spanje ligt binnen handbereik. 

Verblijft u in Hendaye, dan maakt u uiteraard ook kennis met de heerlijke Baskische keuken. In één van de vele bodega's kunt u deze gerechten proeven. Ga er eens binnen en proef de heerlijke biefstuk of de vis a la plancha!

En wilt u uiteindelijk toch een stukje verder kijken over de grens, breng dan een bezoek aan San Sebastian in Spaans Baskenland. Vanuit Hendaye bent u in zeer korte tijd in San Sebastian en maakt u kennis met de Baskische cultuur aan de andere zijde van de grens. 

Locatie