saint jean de luz

Het plaatsje Saint Jean de Luz is gelegen dichtbij de grens met Spanje en heeft dankzij deze ligging altijd een sterke positie ingenomen in de handel. Ook de vishandel speelde altijd een zeer belangrijke rol in Saint Jean de Luz, dankzij haar ligging aan de haven. Saint Jean de Luz heeft bovendien in het verleden een enigszins negatieve uitstraling gehad door haar historie als 'piraten stadje'. Vanuit deze plaats vertrokken piraten namelijk richting zee om daar schepen te kapen. De rijkdom die zij vergaarden met de spullen die gekaapt werden, kwam overigens wel weer ten goede aan de bloei van Saint Jean de Luz. 

Dankzij de aanleg van de snelweg tussen Bordeaux en San Sebastian in Spanje kwam Saint Jean de Luz weer sterk in beeld. Het plaatsje was namelijk goed bereikbaar geworden en het toerisme in de regio bloeide op. 

Tegenwoordig is Saint Jean de Luz een leuke vakantiebestemming en vele toeristen weten het plaatsje daarom te vinden. Er zijn vele mogelijkheden voor recreatie in Saint Jean de Luz en haar omgeving, zoals de golfbanen, casino's, restaurants en de leuke winkeltjes in het centrum. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de haven van Saint Jean de Luz, waar in de zomerperiode vele bootjes voor anker liggen. Dit geeft een kleurrijk gezicht! 

Al lopende door Saint Jean de Luz zult u kennismaken met het zogenaamde Pelota vasca, ofwel 'Baskisch pelottespel'. Twee spelers kaatsen de bal tegen een muur en mogen de bal slechts eenmaal laten stuiteren alvorens ze weer terugslaan. Het is een regionaal spel dat sterk verankerd is in de Baskische cultuur. 

Locatie