villefranche-de-conflent

Het Middeleeuwse plaatsje Villefranche-de-Conflent wordt omgrind door drie valleien en vormt het punt waarop de rivieren Tet, Cady en Rotja samenkomen. Villefranche-de-Conflent staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en maakt deel uit van de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk. Het stadje is ommuurd en u vindt er nog de oude toegangspoorten. De beroemde architect Vauban heeft een groot aandeel gehad in het ontwerp van Villefranche-de-Conflent en met name het ontwerp van het Fort Libéria

Het is mogelijk om met het gezin over de stadsmuren een ronde te lopen rondom het gehele stadje Villefranche-de-Conflent. In de hoofdstraat van het stadje vindt u leuke winkeltjes met vakwerklieden waar u allerlei soorten producten kunt kopen. Vanuit het stadje kunt u via een lange, smalle trap de klim maken naar het hoger gelegen Fort Libéria en genieten van een schitterend uitzicht over de drie valleien. 

Na uw bezoek aan Villefranche-de-Conflent is het een aanrader om het gele treintje te nemen die u door het regionale natuurpark van de Catalaanse Pyreneeen gidst. 

Locatie