auvillar

Het plaatsje Auvillar is gelegen op de oever van de rivier de Garonne en behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is een typisch kunstenaarsdorp waar vele kunstenaars bezig zijn met het maken van mooie kunstwerken over dit prachtige dorp. 

Auvillar is gelegen op een heuvel en u kunt er genieten van een prachtig uitzicht over de vallei van de Garonne. Het is een pleisterplaats op weg naar Santiago de Compostella in Spanje. Als u de poort doorgelopen bent met de indrukwekkende uurwerktoren dan komt u uiteindelijk in het centrum van Auvillar. De prachtige markthal op het centrale plein zal direct uw aandacht trekken. Deze markthal is anders dan de 'normale' markthal in de diverse bastides in het zuidwesten van Frankrijk. Het is namelijk een ronde graanhal die gebouwd is op zuilen. De oude huizen rondom deze markthal zijn zeer karakteristieke huizen met galerijen waar u onderdoor kunt lopen. Iedere zondag is er onder de markthal een markt waar diverse streekproducten verkocht worden. Een aanrader!

's Zomers is het heerlijk om bijvoorbeeld een ijsje te eten of een drankje te doen op één van de gezellige terrassen op dit plein en vervolgens te genieten van het prachtige uitzicht bij de orientatietafel aan de rand van het dorp. 

Locatie