saint-antonin noble val

Het dorp Saint-Antonin Noble Val maakt deel uit van de prachtige plaatsen die gelegen zijn in de Gorges de l'Aveyron. Het stadje is gebouwd rondom een oude abdij en was eeuwen lang een echt handelscentrum. Naast de centraal gelegen markthal bevindt zich het oude stadhuis dat dateert uit het jaar 1125. Daarmee is het één van de oudste burgerlijke monumenten van Frankrijk! Vanuit het centrale plein kunt u heerlijk wandelen door de smalle straatjes en de vele, leuke kunstenaarswinkeltjes bezoeken, die dit stadje rijk is. 

Vanuit het stadje loopt u eenvoudig door naar de brug over de rivier de Aveyron waar u kunt genieten van de pracht van de houde huizen langs het water. 

Iedere zondagochtend is er in Saint-Antonin Noble Val een markt waarop heerlijke streekproducten van de Tarn-et-Garonne verkocht worden. Een aanrader om deze markt eens te bezoeken!

Saint-Antonin Noble Val is bovendien het vertrekpunt voor het maken van een mooie kano tocht door de kloof van de Aveyron. U geniet van het schitterende landschap dat deze streek rijk is. Maar uiteraar kunt u er ook voor kiezen om met de auto over de kronkelende wegen van de kloof van de Aveyron te rijden en te genieten van het uitzicht op één van de vele parkeermogelijkheden langs de route. In de directe regio van Saint-Antonin Noble Val is tenslotte de Grotte du Bosc gelegen. Een aanrader om eens te bezoeken als u van grot bezoeken houdt. 

Locatie