cordes-sur-ciel

Het dorp Cordes-sur-Ciel in de Tarn is prachtig gelegen op een heuvel en torent uit boven haar omgeving, op ongeveer 25 kilometer van de departement hoofdstad Albi. Met name in de vroege ochtend, wanneer de mist nog laag in de vallei hangt, is het een imposant gezicht om Cordes-sur-Ciel in de verte te zien liggen.

Het dorp werd gesticht door de graaf van Toulouse en had als functie om een soort van verdedigingswerk te vormen tegen het leger uit het noorden van Frankrijk. Zij kwamen namelijk naar het zuiden om de katharen uit te roeien. Al wandelend door de Middeleeuwse straatjes van Cordes-sur-Ciel maakt u kennis met de welvaart die dit plaatsje doorgemaakt heeft in de 13e en 14e eeuw. Vele ambachtslieden in stof en leer vergaarden grote rijkdom. Dit is terug te zien in de gotische architectuur van de gebouwen in Cordes-sur-Ciel. 

Bezienswaardigheden in het plaatsje zijn onder andere de honderd meter diepe put onder de markthal. Deze put is bron diverse legendes en verhalen. Ook de kerk uit de 13e eeuw is het bezoeken waard. 

In de maand juli zijn in Cordes-sur-Ciel de Middeleewse feesten van de Grand Fauconnier. Ieder jaar gaat het stadje in deze periode 2 dagen terug naar de Middeleeuwen en wordt het leven in dat tijdsbeeld nagebootst. Iedereen is verkleed en zowel overdag als in de avond zijn er voorstellingen, spelen, concerten en toneelstukjes. 

Locatie