bormes-les-mimosas

Het plaatsje Bormes-les-Mimosas is gelegen nabij de Middellandse Zee, iets boven Le Lavandou in het departement Var. Het kleine plaatsje staat alom bekend vanwege haar bloemrijke smalle straatjes. Het draagt daarom niet voor niets de bijnaam van één van de mooiste, bloemrijkste dorpjes van Frankrijk. De mimosa bloem, waar het dorp haar naam aan te danken heeft, bloeit in de winterperiode namelijk en zorgt ervoor dat het hele dorp geel kleurt.

Dankzij het zachte klimaat, met ruim 300 dagen zon per jaar is Bormes-les-Mimosas een bestemming waar het ook in de winterperiode prima vertoeven is. 

Het plaatsje is ontstaan in de 9e eeuw en werd toendertijd een toevluchtsoord voor piraten en Noord-Arabieren. Het centrum beschikt over prachtige Middeleeuwse straatjes met overdekte doorgangen en vele fonteinen. Het dorp wordt omgeven door wijngaarden en de kenmerkende Provencaalse keuken vindt u terug in de restaurants en en andere horeca gelegenheden in Bormes-les-Mimosas. 

Vanuit Bormes-les-Mimosas bent u in korte tijd op de stranden van Cabasson, l'Estagnol en Pellegrin. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan Fort Brégancon, dat gelegen is op een klein eiland voor de kust. Het is een vakantieoord voor Franse presidenten, maar het grote publiek heeft ook toegang tot dit mooie monument. 

Locatie