frejus

De stad Frejus is een zeer geliefde vakantiebestemming aan de Cote d'Azur. Het beschikt over een rijk cultureel erfgoed en daarnaast volop mogelijkheden voor rust en recreatie aan de Middellandse Zee. 

Frejus vormde de eerste Romeinse, militaire haven aan de Middellandse Zee en vormde destijds al een zeer welvarende stad. Heden ten dage vindt u nog vele overblijfselen uit de Romeinse tijd in Frejus: het aquaduct, het amfitheater en de arena. Het centrum van Frejus is compact en u vindt er vele leuke, kleine winkeltjes waar u uitstekend kunt shoppen en leuke spullen kunt kopen. Voor de badgasten biedt Frejus ook volop mogelijkheden: er is ruim 7 kilometer strand te vinden en er zijn mogelijkheden voor het beoefenen van diverse watersporten op zee. Zoekt u wat meer de rust op en wilt u toch lekker actief bezig zijn? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan fietsen in het achterland van Frejus. U fietst er heerlijk rustig door de bergachtige achterland en komt in leuke dorpjes, zoals bijvoorbeeld Roquebrune-sur-Argens. Ook kunt u een dag wandeling maken naar de beroemde Barrage de Malpasset

Andere leuke kustplaatsen in de Var die de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn Sainte-Maxime, Saint-Raphael en Cannes. 

Locatie