barrage de malpasset

De stuwdam Malpasset is in december 1959 het decor geweest van een ongekende ramp in Frankrijk. In de nacht van 2 december 1959 brak deze stuwdam, die zorgde voor irrigatie en drinkwater voorziening in het gebied in en rondom Frejus, door. Ruim 420 mensen overleden bij deze ramp, die bekend staat als één van de grootste rampen uit de Franse geschiedenis.

Onder de brug van de autosnelweg vindt u het vertrekpunt voor een wandeling naar de overblijfselen van de Malpasset dam. Gedurende de wandeling maakt u kennis met de verwoestende kracht van het water wat destijds plaatsvond. Vele enorme gewapende betonbrokken liggen in de rivierbedding van de Reyran rivier. 

In de periode van mei tot september vinden er rondleidingen plaats. Deze worden georganiseerd door het VVV-kantoor van Frejus. Tijdens deze wandeling komt u meer te weten over het bouwwerk van de Malpasset dam, de specifieke kenmerken van deze boogdam en het verloop van de ramps destijds. Tegelijkertijd geniet u tijdens deze wandeling van de mooie natuur van het Esterel massief. 

Locatie