roquebrune sur argens

Het stadje Roquebrune sur Argens is gelegen in het achterland van Frejus en is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken als u aan de Cote d'Azur verblijft. Het is een prachtig middeleeuws stadje met leuke winkelstraatjes en oude wijken. Roquebrune heeft haar naam te danken aan de roodkleurige rotspartij die achter het stadje gelegen is en tot in de wijde omgeving te zien is. 

Roquebrune sur Argens staat ook wel bekend als zijnde 'het chocolade stadje'. Dit komt door het feit dat er maar liefst drie chocolatiers gevestigd zijn in het stadje. Het is erg leuk om eens zo'n chocolatier binnen te lopen. U leert er meer over de wijze waarop chocolade gemaakt wordt en ook voor de kinderen worden diverse activiteien en filmpjes getoond. 

Rondom Roquebrune sur Argens worden druiven geteeld voor de wijnbouw. Ook vindt u er talrijke olijfbomen. Zodoende kunt u in het plaatsje zelf een winkel bezoeken waar diverse lokale producten aangeboden worden. U kunt er vanuit gaan dat deze producten vers van het land komen en verbouwd zijn middels het authentieke ambacht. 

Ook is het leuk om met kinderen het zogenaamde Maison du Patrimoine te bezoeken. In dit museum worden opgravingen en stenen tentoongesteld die in de omgeving van Roquebrune eeuwen geleden gevonden zijn. Zodoende leert u meer over de onstaangeschiednis van dit stadje en haar omgeving. 

Qua eten en drinken vindt u in Roquebrune sur Argens in het oude gedeelte diverse leuke, authentieke restaurantjes waar u tegen betaalbare prijzen een heerlijke lunch of diner met streekproducten kunt nuttigen.