touet sur var

Het Middeleeuwse plaatsje Touet sur Var is gelegen in de Gorges de Cians. Het is een zeer bijzonder dorp, dat uw aandacht zal trekken zodra u er arriveert. Touet sur Var ligt strak tegen een rotswand en de huizen in het dorp zijn allen zeer hoog en steil. Ze doen een beetje denken aan de manier waarop Tibetaanse dorpjes eruit zien. 

Kenmerk van de huizen is dat ieder huis onder de zolder een open ruimte heeft. Deze open ruimte werd vroeger gebruikt voor het drogen van de was. Al wandelen door Touet sur Var zult u onder de indruk raken van de charmante steegjes, de geplaveide straten en het uitzicht. Touet sur Var torent namelijk hoog uit boven de vallei van de Var. U zult genieten van een schitterend uitzicht over de vallei waarin de rivier de Var zich een weg baant door het Provencaalse landschap. 

Mocht het regenen, breng dan een bezoek aan het gemeentehuis. Daar zult u een galerij aantreffen van portretten van alle Franse presidenten. En vergeet bovendien niet om de gastronomische specialiteiten van de streek te proeven: het heerlijke brood, met een lekker stukje kaas en rode wijn uit de Var!

Locatie