DORPEN EN STEDEN VAUCLUSE

De Vaucluse is voor velen een geliefde vakantiebestemming. Het departement, dat onderdeel uitmaakt van de regio Provence, beschikt over een heerlijk klimaat met vele uren zonneschijn per jaar. De Vaucluse beschikt over een rijk historisch erfgoed met de steden Avignon en Orange. Maar daarnaast zijn er vele dorpen waar u heerlijk kunt vertoeven. Wat te denken bijvoorbeeld van de plaatsen Bédoin, Séguret, Bonnieux en Roussillon. 

Deze dorpen zijn allen gelegen in een schitterend afwisselend landschap van bergen, kloven, rivieren en vlaktes. Zo bevindt zich de beroemde en beruchte Mont Ventoux in de Vaucluse, maar ook de Gorge de la Nesque. Deze imposante kloof in het landschap van de Vaucluse is gelegen iets onder de Mont Ventoux en al rijdende over de weg heeft u een prachtig zicht op de 400 meter lager kronkelende rivier. 

Tijdens uw reis door de Vaucluse zult u opmerken dat de dorpjes vaak gelegen zijn op heuvels. Daaronder strekken de wijngaarden en vlaktes zich uit. In de dorpjes vindt u de typisch Provencaals steegjes en straatjes waar u rustig kunt wandelen en even kunt genieten van de schaduw in deze zonovergoten streek. Centraal in het dorp vindt u vaak een fonteintje op het dorpsplein en een leuk terras waar u kunt genieten van een welverdiend fris drankje.