AVIGNON

De stad Avignon is één van de mooiste steden om te bezoeken in de Provence. Het oude centrum van de stad is door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed. De Middeleeuwse stadswallen staan nog steeds overeind en geven het Middeleeuwse karakter aan het oude centrum. Avignon is een typisch Provencaalse stad, omgeven door lavendelvelden. Deze lavendelvelden staan tussen juni en augustus in volle bloei en daarom is het een aanrader om juist in die periode de stad en haar omgeving te bezoeken. 

De beroemde attracties in Avignon zijn natuurlijk de brug van Avignon (Pont d'Avignon) en het pausen paleis (Palais des Papes) De brug is nog voor het begin van de 14e eeuw gebouwd, maar tegenwoordig staat nog maar de helf van de brug overeind. Vanaf de brug heeft u een prachtig zicht over de stad Avignon. De rivier de Rhone stroomt onder de brug door.

Ook het pausen paleis is schitterend om te zien. Van de binnenkant is niets meer bewaard gebleven, maar de buitenzijde van het paleis is werkelijk prachtig. In de 14e eeuw zetelden de pauzen in dit paleis. Het is momenteel één van de meest bezochte gebouwen van Frankrijk. 

Onder andere op het plein voor het pausenpaleis en het Place de l'Horloge vindt u leuke terrassen en kunt u heerlijk van een drankje genieten onder de warme Provencaalse zon. 

Verder is Avignon een stad die een grote bekendheid geniet omwille van zijn kunst en cultuur. Jaarlijks wordt in Avignon het theater festival georganiseerd.