carpentras

Carpentras is een stadje met een zeer rijk verleden en heeft vandaag de dag ook nog vele bezienswaardigheden te bieden. Het oude centrum herbergt enkele historische monumenten, zoals de Saint-Siffrein kathedraal. Deze kathedraal is prachtig gerestaureerd en beschikt over een bijzondere bouwstijl. Daarnaast beschikt Carpentras over de oudste synagoog van Frankrijk. Dit heeft men vooral te danken aan de Joodse historie van deze stad. 

Het centrum van Carpentras beschikt daarnaast over vele leuke winkeltjes waar u prima een middag kunt vertoeven en kunt rond slenteren. Wandelt u door het oude centrum, bekijk dan ook even de Porte d'Orange. Deze poort maakten eeuwenlang deel uit van de verdedigingsmuur van Carpentras en is momenteel nog het restant wat ervan overgebleven is. Bij het passeren van deze Porte d'Orange verlaat u de binnenstad. 

Carpentras heeft op culinair gebied ook het een en ander te bieden. Zo vormt Carpentras in de wintermaanden het centrum voor de verkoop van de truffels. Op de lokale, levendige markt wordt iedere vrijdag deze truffel in grote hoeveelheden en diversiteiten aangeboden. Een andere lekkernij waar Carpentras bekendheid mee verworven heeft, is de Berlingot. Dit is een snoepje wat door een banketbakker uit Carpentras bedacht werd en op de markt gebracht werd. 

Carpentras