gordes

Gordes is één van de mooiste plaatsjes in de Vaucluse. Het is gelegen nabij het Village des Bories, waar u kennis kunt maken met de wijze waarop in vroeger tijden geleefd werd in deze streek. Gordes is gebouwd op een vooruitspringende rots van het gebergte in de Luberon streek. Je kunt het plaatsje daarom al van ver zien liggen en haar ligging levert prachtige fotogenieke plaatjes op. 

Het centrum van Gordes bestaat uit prachtige, oude straatjes en steegjes met vakwerkhuizen in de Middeleeuwse en Renaissance stijl. U vindt er leuke winkeltjes en pleintjes met gezellige terrasjes. Gezien het feit dat Gordes op een rots gebouwd is, moet u er wel rekening mee houden dat u hoogteverschillen moet overbruggen tijdens de wandeling door het plaatsje. Echter, de prachtige uitzichten vergoeden veel...

Het hoogtepunt van uw bezoek aan Gordes is het kasteel, dat gebouwd is op het hoogste punt van Gordes. Het kasteel is opgengesteld voor het publiek en u kunt de diverse vertrekken met haar interieur gaan bewonderen. Daarnaast is er iedere dinsdag bi het kasteel een markt. U kunt hier heerlijke streekproducten kopen en rondom de markt vindt u leuke plekjes waar u een hapje kunt eten of wat kunt drinken. 

Locatie