vaison-la-romaine

Het stadje Vaison-la-Romaine is gelegen in het departement van de Vaucluse, op steenworp afstand van de mythische berg Mont Ventoux. Deze berg wordt in het voorjaar en in de zomermaanden veelvuldig beklommen door fietsliefhebbers. 

Maar Vaison-la-Romaine heeft meer te bieden. Zo zijn er in de loop van de decennia divers Romeinse opgravingen bloot komen te liggen op deze plek. Liefst twee complete Romeinse wijken zijn opgegraven. Deze wijken dragen de namen Puymin en La Vilasse. Ook het oude Romeinse theater is volledig gerestaureerd en het bezoeken ervan is mogelijk. Om van het oude gedeelte van Vaison-la-Romaine naar het nieuwe gedeelte te komen, neemt u de oude brug over de rivier de Ouveze, van waar u een mooi uitzicht over de streek heeft. 

Naast het bijzondere historische karakter van Vaison-la-Romaine, staat de streek rondom dit stadje ook bekend om haar heerlijke wijnen. De beroemde appellation wijnen van de Cotes-du-Rhone worden hier geproduceerd. Het heerlijke klimaat en de ligging van Vaison-la-Romaine dragen bij aan de fijne totstandkoming van deze wijnen. 

Locatie