CENTRAAL MASSIEF

Wintersport in het grootste vulkanische gebied van Europa? Laat je verrassen door de mogelijkheden van het Centraal Massief. Je kan hier terecht voor allerlei soorten bergsport: alpineskiën, langlaufen, hondensleeën, wandelen, paragliden en fietsen.

Je vindt er een groot aantal skioorden, zoals Station de l'Allier (met twee kleinere skigebieden, La Loge des Gardes en Lavoine-Montocel, ideaal voor een gezinsvakantie), Station de d'Ardèche (waarvan la Croix de Bauzon het meest gekende is, met de langste pistes met een hoogte van 1499 meter); Station de l'Aveyron (met de pistes van Brameloup, een station ideaal voor families in het hart van het massief van Aubrac, met een hoogte van 1300 meter en 8 skipistes), Station du Cantal (met bergtoppen zoals le Puy Mary (1787 meter), en le Plomb du Cantal (1858 meter)), Station du Gard (met Station du Bleymard en Le Prat Peyrot (Mont Aigoual) in de Cevennen) en het Station du Puy de Dôme (aan de voet van de Puy de Sancy, met Besse en Super-Besse, waar werkelijk voor groot en klein allerlei activiteiten zijn en wat ook in de zomer een mooie bestemming is).

Voor een skivakantie in het Centraal Massief geldt: het heeft waarschijnlijk allemaal wat minder allure dan de overbekende hippe skigebieden, maar het is er rustig, mooi en niet duur.