Jura

Het Jura-massief bestaat uit middelgrote bergen en is het walhalla voor langlaufers. De vele authentieke dorpjes dragen bij tot de algehele charme van dit gebied.

Het gebied is bekend om zijn mythische "Transjurassienne", een wedstrijd die is voorbehouden aan de ervaren atleet. Maar ook voor de gewone liefhebbers van langlaufen geldt het Massief van de Jura als één van de mooiste gebieden van Frankrijk, met meer dan 2.500 kilometer langlaufpistes. Ideaal voor wie van weidsheid en sereniteit houdt. Ook alpine skiërs komen er aan hun trekken in Métabief, les Rousses of in Monts Jura, resorts waar recent veel geïnvesteerd is in het plezier van de afdaling.

Het skioord des Rousses bevindt zich in het hart van het Parc naturel Régional du Haut-Jura en is eigenlijk een groepering van vier dorpjes: Les Rousses, Prémanon, Lamoura en Bois d'Amont. Het vormt de grens met Zwitserland en het domein bereikt hoogtes van 1.120 tot 1.680 meter op een totaal van een zestigtal pistes. Het noordelijke gedeelte telt ook nog eens 220 km pistes.

In het zuiden van het massief vind je het skioord Monts Jura, in de vallei van la Valserine. Hier kan elke categorie skiërs terecht: van beginner tot freerider, alleen of met de hele familie. Monts Jura beschikt over bijna 50 km pistes voor alpineski en 120 km voor langlauf.

In het noorden van het massief vind je ten slotte Métabief, dat bekend staat voor zijn uitzonderlijke vergezichten, met 26 pistes, goed voor 40 km alpineski en meer dan 270 langlaufpistes.