Pyreneen 

De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens die de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee. De bergketen strekt zich uit over 420 kilometer en staat bekend om zijn prachtige, wilde landschappen. Het beschikt over 38 skioorden die ideaal zijn voor zowel recreatieve of meer sportieve skiërs. Er zijn zelfs dorpen met vermaarde kuuroorden (waaronder Ax-les-Thermes, Luchon, Vallée du Louron, Cauterets en Saint-Lary), die zorgen voor ideale ontspanning na een drukke dag op de piste.

De bergen in de Pyreneeën zijn minder hoog dat die van de Alpen, maar de natuur is er beter bewaard gebleven en je kan er dus genieten van een wilde rijkdom aan flora en fauna.

De hoogste bergtop van de Pyreneeën is de Pic d’Aneto, gelegen aan de Spaanse zijde, en is 3.404 meter hoog. Je vindt er ook beroemde bergmassieven en bergtoppen zoals het massief van de Corbières met een hoogte van 1.230 meter en de Pic du Midi de Bigorre (2.877 meter) en de Pic d’Ossau (2.885 meter).

De Pyreneeën beschikken over heel wat belangrijke en hoge skiresorts, meestal in een dorp, zoals het domein van de Tourmalet, dat bestaat uit Barèges en La Mongie, en dat met zijn 69 pistes en 43 skiliften het grootste skigebied is in de Franse Pyreneeën. Meer dan 100 kilometer pistes met een maximale hoogte van 2.500 meter zorgen voor heerlijk skiplezier. Andere grote en middelgrote skioorden in het massief zijn Les Angles, Luz-Ardiden, Peyragudes, Piau-Engaly, Font-Romeu en Ax-3 domaines.

Voor de liefhebbers van freeride is de Pic du Midi een echte aanrader, met een uitzonderlijke en unieke afdaling in de Pyreneeën.