wintersport vogezen

Ronde bergtoppen die opduiken boven de uitgestrekte bossen en meren, kilometers gemarkeerde wandelroutes en pistes voor uitzonderlijke wandelingen en skitochten. De skioorden van de Vogezen zijn ingesteld op families en hebben voldoende troeven voor een heerlijke skivakantie. Het massief combineert traditie en gastronomie met een heerlijk warm onthaal.

En ook al zijn de skigebieden in de Vogezen niet uitzonderlijk uitgebreid, ze zijn wél uitermate geschikt voor een rustige vakantie in een familiale sfeer. Als beginner kan je hier op je gemak leren alpineskiën maar ook deelnemen aan allerlei activiteiten met de kinderen. De skigebieden van Lac Blanc (op een uurtje van Colmar) of Col des Bagenelles (met unieke vergezichten op de Val d’Argent, de nabijgelegen valleien en de vlakte van de Elzas) zijn ideaal voor lange wandelingen met skirackets, monoski, snowboard en helemaal aangepast aan families. Je vindt er tevens twee skischolen om te leren skiën of je techniek te verbeteren. Als fervent langlaufer kan je terecht in de het noordelijke skigebied van Markstein Grand-Ballon of La Bresse Lispach. De meest avontuurlijke skiërs kunnen helemaal los gaan in Schnepfenried waar je zelfs ‘s nachts kunt skiën (en heerlijk buiten dineren aan de voet van de berg!).

En het leukst van allemaal is het feit dat deze verrassend dynamische Vogezen dichterbij zijn dan je denkt: vanuit Utrecht sta je al op 6,5 uur aan de skiliften!