skigebied alpes-maritimes

De regio Alpes-Maritimes bevindt zich op een unieke locatie in het zuiden van Frankrijk. Dankzij haar ligging tussen de toppen van de Alpen en de Middellandse Zee, is hier een uniek klimaat aanwezig. Zo kunt u in de ochtend genieten van de verse sneeuw op de Alpen toppen en in de middag heerlijk vertoeven aan één van de heerlijke stranden aan de Middellandse Zee. Welk gebied je ook kiest, uiteindelijk ben je nooit verder dan anderhalf uur verwijderd van de stranden. 

De regio Alpes-Maritimes herbergt een drietal gerenommeerde skigebieden en vele familie skigebieden. Enkele bekende skigebieden in deze regio zijn Isola 2000, La Colmiane en Auron. Met name Isola 2000 is een top bestemming. Het gebied ligt in een vallei en wordt omgrind door 15 bergtoppen, tot max 3000 meter hoogte. Er is sneeuw garantie in de zomer en winter en u kunt er een groot aantal wintersport activiteiten beoefenen.

Door de aanwezigheid van de vele bossen is de regio Alpes-Maritimes ook uitstekend toegankelijk voor langlaufers. Daarnaast zijn de apres-ski faciliteiten ook goed en is er volop vertier voor jong en oud.