vliegen bergerac

Vliegen naar Bergerac is vliegen naar het hart van de Dordogne! Bergerac is gelegen in de zogenaamde Perigord Pourpre, ofwel de purperen Perigord. Het is dat deel van de Dordogne dat bekend staat om zijn wijngaarden en fameuze wijnen die hiervandaan komen. 

In tegenstelling tot de departement hoofdstat Perigueux is Bergerac van oudsher veel meer een handelsplaats. Dit is natuurlijk onder andere te danken aan de ligging van Bergerac aan de rivier de Dordogne. In vroeger tijden werden vanuit de haven van Bergerac onder andere tabak en wijn vervoerd naar Bordeaux. 

Vanuit de oude binnenstad daalt u via smalle straatjes en steegjes af naar de rivier. In dit oude gedeelte vindt u ook het 'Maison des Vins de Bergerac'. Hier krijgt u uitleg over de wijnen die voortkomen uit deze streek en kunt u bovendien een proeverij doen van verschillende wijnen, waaronder ook de zoete Monbazillac wijn. Ook is er een museum over de Tabak te vinden in Bergerac. Hier krijgt u uitleg over de verbouwing van de tabaksbladeren, waar de Dordogne streek decennia lang om bekend staat. 

In de oude haven van Bergerac heeft u de mogelijkheid om per boot een tocht te gaan maken over de Dordogne. 

Met Transavia vliegt u vanuit Rotterdam rechtstreeks naar Bergerac. Ook Brussel biedt rechtstreeks vluchten naar deze mooie stad in de Dordogne!