fietsen via rhona

De Via Rhona fietsroute is een fietstocht van 815 kilometer die Geneve verbindt met de Middellandse Zee. U fietst dwars door de Rhone vallei en geniet hierbij van het prachtige landschap en het cultureel erfgoed onderweg. Vanuit de Franse Alpen fietst u richting de stad Lyon en vervolgens gaat u door de Rhone vallei naar de Ardeche en Avignon om uiteindelijk via de Camargue streek bij de Middellandse zee uit te komen. 

Een groot deel van de route is vlak en dus voor alle leeftijden uitstekend te fietsen. Gedurende de hele tocht vindt u de rivier de Rhone aan uw zijde. Deze rivier heeft in de loop der eeuwen altijd een aantrekkingskracht uitgeoefend op de vele volkeren die de Rhone gebruikten als handelsroute. Met name de Romeinen hebben in deze streek hun aanwezigheid duidelijk laten gelden. De steden die u onderweg passeert, beschikken derhalve over een rijk historisch erfgoed. Op de steile hellingen langs de rivier vindt de wijnbouw plaats op de grond van deze zeer vruchtbare streek. 

Zodra u de stad Lyon gepasseerd heeft, gaat u via de Drome en de Ardeche richting Avignon. U passeert hierbij bekende plaatsen, zoals Montelimar, Pont St Esprit en Orange. 

U zult onderweg genieten van de zon in Zuid Frankrijk en natuurlijk van het culinaire karakter van de diverse streken waar u doorheen fietst. Wat te denken bijvoorbeeld van de heerlijke wijn uit de Ardeche of de gastronomische keuken van de stad Lyon? U bent op die manier niet alleen lekker actief bezig, maar tegelijkertijd ontdekt u het culturele en culinaire erfgoed van het landschap waar u doorheen fietst. 

stukken overslaan

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tijdens de fietstocht een bepaald gedeelte van de route over te slaan. Zo kunt in de grotere steden als Lyon, Valence en Avignon aansluiting vinden op de Thalys. De kleinere plaatsen beschikken vaak over een regionaal treinstation en via de TER trein kunt u zodoende gratis uw fiets meenemen in de trein, op weg naar een volgende bestemming. Op die manier reist u sneller en kunt voor uzelf de leuktste stukken van de route uitkiezen om te fietsen. 

Meer praktische informatie over het fietsen van de Via Rhona vindt u op deze website