voie verte

De Voie Verte, ook wel bekend staand als zijnde de 'groene fietspaden', is een uitgebreid netwerk aan fietspaden dat de afgelopen jaren door heel Frankrijk aangelegd is. De fietspaden bevinden zich langs rivieren, kanalen, over oude jaagpaden en door natuurgebieden. Over het algemeen zijn de de paden relatief vlak, waardoor de voies vertes toegankelijk zijn voor jong en oud. In de loop van de tijd is het aantal groene fietspaden in Frankrijk flink uitgebreid en wordt er bovendien gewerkt aan de onderlinge verbinding van deze fietspaden, waardoor er een integraal fietsnetwerk gaat ontstaan. Langs de diverse fietsroutes vindt u voldoende mogelijkheden om even lekker uit te rusten en een broodje te eten, en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht. 

Met name in het zuidwesten van Frankrijk en in de regio Bourgogne vindt u een hoge intenstiteit aan groene fietspaden. Zo kunt u in de regio Bourgogne bijvoorbeeld prachtige stukken fietsen langs het Canal du Nivernais of door de beroemde wijngaarden van deze streek. Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van de diverse fietsroutes in Frankrijk. De rood gemarkeerde stukken zijn de trajecten waarop ook bewegwijzering aanwezig is, terwijl de geel gemarkeerde stukken dat (voorlopig) nog niet hebben. Via deze website vindt u onderstaand kaartje terug en kunt u gedetailleerde info van de diverse trajecten terugvinden door te klikken op het door u gewenste traject. 

Ook door de Loire regio kunt u heerlijk fietsen. Zo is er in deze streek de afgelopen jaren hard gewerkt aan de aanlegen van honderden kilometers fietspad, dwars door de Loire vallei en langs de imposante kastelen in deze streek.  

De komende jaren zal er doorgewerkt worden aan uitbreiding van het netwerk en het maken van diverse vertakkingen waardoor de trajecten op elkaar aangesloten kunnen worden. Hierdoor zullen fietsliefhebbers in de toekomst kunnen genieten van een heerlijke fietsvakantie in Frankrijk en diverse streken al fietsend gaan ontdekken!