grotten in frankrijk

In Frankrijk zijn de sporen van de leefgewoontes van onze voorvaderen nog goed zichtbaar in de vele grotten die het land rijk is. De meeste grotten zijn te bezoeken, maar er zijn ook grotten die niet meer opengesteld worden voor het grote publiek, om op die manier te voorkomen dat kostbare overblijfselen uit vervlogen tijden verloren gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de grotten van Lascaux, in de Dordogne

In vrijwel iedere toeristische streek in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld de Ardeche of de Dordogne, vindt u de mogelijkheid om een grot te bezoeken. Zeker voor de kinderen is dit een leuk uitstapje en een mooie kennismaking met de ondergrondse wereld. Houd er rekening mee dat de temperatuur een stuk lager is en dat u zich derhalve goed aankleedt alvorens u afdaalt in de grot. 

De meest grotten worden bezocht onder begeleiding van een speleoloog of een gids. Vaak is het zo dat u middels audio-apparatuur de rondleiding in diverse talen kunt beluisteren. Bij de meest toeristische grotten is er bovendien vaak de mogelijkheid om een hapje te eten en zijn er vaak souvenir winkeltjes gevestigd, waar u een leuk aandenken kunt kopen na het bezoek van de grot. 

Wij willen u op de onderliggende pagina's graag wat meer detail informatie geven over grotten in de diverse Franse regio's.