camperplaatsen

Frankrijk biedt veel mogelijkheden voor mensen die met een camper het land doorreizen. Er zijn veel verschillende landschappen en ook qua overnachten heeft u veel mogelijkheden. Zo bieden veel dorpen en steden de mogelijkheid middels zogenaamde 'camperplaatsen' om te overnachten. Maar ook campings bieden speciale plekken aan mensen met een camper. Op die manier kunt u toch gebruikmaken van de faciliteiten van de camping. Via o.a. de NKC vindt u op deze website een overzicht met de camperplaatsen in Frankrijk. 

FRANCE PASSION

Daarnaast is er de organisatie France Passion. Dit is een organisatie waar Franse (agrarische) bedrijven bij aangesloten zijn. Door de aankoop van een vignet heeft u de mogelijkheid om 24u tot 48u te mogen staan bij deze bedrijven. Op die manier maakt u kennis met het typische, lokale Franse leven en vaak zijn de mensen enthousiast over uw komst en geven ze u een inkijkje in hun leven als (wijn)boer en mag u wellicht de lokale producten eens proeven! Lees hier meer over deze organisatie! 

WILDKAMPEREN

Met de camper mag u gewoon overnachten op parkeerplaatsen langs de snelweg en op overige plekken in Frankrijk die als parkeerplaats worden gezien. Wildkamperen aan de kust is overigens verboden, tenziij u op een officiele camperplaats staat. Ook in een beschermd natuurgebied mag u niet kamperen. De lokale toerisme bureaus kunnen u vaak goed informeren over de lokale mogelijkheden voor het kamperen met uw camper. Aarzel daarom niet om daar even te informeren!