Camperplaatsen Gironde

Het departement van de Gironde is gelegen in de regio Aquitaine en heeft als hoofdstad Bordeaux. Natuurlijk is Bordeaux zeer bekend om haar wijnen en vele chateaux. Echter, de stad heeft veel meer te bieden. Deze universiteitsstad aan de rivier de Garonne heeft de afgelopen jaren namelijk een grondige renovatie ondergaan en is nu één van de trekpleisters voor een stedentrip naar Frankrjik. 

De Gironde heeft naast Bordeaux nog veel meer te bieden. U vindt er prachtige zandstranden langs de Atlantische Oceaan waar u heerlijk kunt uitwaaien, fietsen op de talrijke fietspaden of zonnebaden in het zand. De Dune de Pyla en het Bassin d'Arcachon zijn daarnaast mooie natuurgebieden. Met name het gebied ten westen van Bordeaux is een zeer dun bevolkt gebied, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur en de uitgestrekte bossen. 

Bent u in de Gironde dan ontkomt u natuurlijk niet aan de wereldberoemde wijnen die hier vandaan komen. Rijdt u met uw camper door deze regio, dan zult u dan ook talrijke wijndomeinen tegenkomen waar de druiven geteelt worden, zoals Saint-Emillion, Blaye en Bourg en Médoc. Het is aan te raden om eens een bezoek te brengen aan zo'n domein, waar u een rondleiding kunt krijgen en van de lokale mensen het verhaal achter de wijnteelt van dit gebied te horen krijgt.  

Gaat u iets noordelijker in het departement dan komt u steeds dichter bij de monding van de Gironde en vindt u enkele grote camperplaatsen, zoals bij Royan en Soulac-sur-Mer. Ook langs de kust in het plaatsje Hourtin vindt u mogelijkheden. Daar staat u met uw camper aan het meer en kunt u diverse watersport activiteiten beoefenen. 

Zoekt u een stalling voor uw camper in de Gironde, dan vindt u deze in Marcheprime. Ook vliegen naar de Gironde biedt volop mogelijkheden!