camperplaatsen Languedoc

De regio Languedoc is een streek met een heerlijk klimaat, waar het ook in het voor -en naseizoen uitstekend vertoeven is. In het hoogseizoen gedurende de maanden juli en augustus is er een topdrukte op de stranden en campings in het gebied rondom de Middellandse Zee. Reist u met uw camper naar deze regio, dan is daaarom wellicht de periode vlak voor of net na de zomer een goed moment om met de camper deze regio te doorkruisen. 

Het rijden met een camper door de Languedoc is dé manier om deze streek te leren kennen en het gevoel van ultieme vrijheid te ervaren. In het oosten van deze regio vindt u de Camargue, het mooie natuurgebied met zijn vele wilde dieren. Verder naar het westen, richting de departement hoofdstad Montpellier, komt u voorbij de Griekse stad Agde en haar historie. In die omgeving vindt u ook een aantal campings die ingespeeld zijn op campers en diverse plekken voor campers bieden om te verblijven, zoals Marseillan of Cap d'Agde. Zakt u verder af richiting Narbonne, dan vindt u aan de kust een aantal plaatsen met mooie, ongerepte zandstranden. Verder landinwaarts vindt u het achterland van de Languedoc. De beroemde wijnen uit deze regio worden geproduceerd in de vele wijnhuizen die dit gebied rijk is. Rijd met uw camper door de wijnvelden en proef een wijntje in een lokaal wijnhuis of op een authentiek dorpspleintje in één van de vele gezelligde dorpjes in de Languedoc-Roussillon! 

Om niet iedere keer op en neer te rijden vanuit Nederland, kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in de regio van Beziers of Montpellier uw camper te stallen. U vliegt dan vanuit Nederland hier naar toe en hebt snel de beschikking over uw camper om uw reis door Zuid Frankrijk te vervolgen. 

De A9 snelweg, de zogenaamde Languedocienne, doorkruist deze regio. De laatste jaren zijn rondom de stad Montpellier werkzaamheden verricht om de drukte rondom deze stad wat te verlichten. Dit heeft absoluut tot verbeteringen van de verkeerssituatie geleid. 

Hieronder vindt u een overzicht van camperplaatsen langs de kustlijn in de Languedoc.