vliegen aquitaine

De regio Aquitaine is een regio die qua toerisme wat minder massaal is dan bijvoorbeeld de Provence in het uiterste zuiden van Frankrijk. Echter, Aquitaine heeft enorm veel te bieden op het gebied van toerisme. Zo vindt u er kilometerslange zandstranden aan de westkust met leuke badplaatsen als Lacanau, Biscarosse en Mimizan. Gaat u nog verder naar het zuidwesten dan komt u in Frans Baskenland en treft u met Bayonne en Biarritz ook twee prachtige mondaine badplaatsen. Houdt u van surfen of bodyboarden? Dan bent u hier aan de westkust aan het juiste adres!

Aquitaine beschikt daarnaast ook over een prachtig achterland met veel historie. Wat te denken bijvoorbeeld van de departementen Lot, Dordogne en Correze. Hier vindt u nog het echte authentieke Frankrijk met haar typisch Franse dorpjes, marktpleinen en streekgerechten. Maar ook zijn er talrijke kastelen, burchten en abdijen te bezoeken in deze streek. Dit alles tegen een schitterend groen decor, waar u heerlijk kunt wandelen en andere recreatieve activiteiten kunt beoefenen. 

Aquitaine is ook de streek van de gastronomie. De mensen uit deze hoek van Frankrijk hebben eten en drinken hoog in het vaandel staan en laten u kennis maken met de meest verrukkelijke gerechten uit deze streek. Wat te denken bijvoorbeeld van de beroemde truffels uit de Dordogne, de oesters uit het Bassin d'Arcachon of de Foie Gras uit Sarlat en haar omgeving!

Wilt u graag vliegen naar Aquitaine, dan heeft u met de stad Bordeaux bovendien een bestemming te pakken die zich uitstekend leent voor een stedentrip. Andere vliegvelden zijn onder andere Brive-la-Gaillarde en Bergerac.