vliegen bordeaux

Bordeaux is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en staat ook wel bekend als de wijnstad van Frankrijk. Rondom de stad vindt u talloze wijngaarden. Het is leuk om een excursie te maken naar één van deze wijngaarden, bijvoorbeeld naar het plaatsje Saint Emillion, waar wereldberoemde wijnen vandaan komen. 

Dwars door de stad kronkelt de rivier de Garonnen zich een weg naar de nabij gelegen Atlantische Oceaan. Het is heerlijk toeven aan de kades van de Garonne, waar u leuke eettentjes en terrassen zult vinden. Bordeaux beschikt daarnaast over vele gezellige pleintjes, een prachtige oude binnenstad met mooie gevels, kerken en monumenten. Ook is het leuk om eens via de oude brug, de zogenaamde Pont de Pierre, van de linkeroever naar de rechteroever te lopen. 

Bordeaux is echt een top bestemming voor een stedentrip. Het is een moderne stad met een heerlijk uitgaansleven, rijke gastronomie en groot aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Vanuit Nederland vertrekken er vanuit Amsterdam en Eindhoven vluchten naar Bordeaux. Daarnaast bieden ook Dusseldorf en Brussel mogelijkheden. 

Kijk hier voor vliegtickets naar de prachtige stad Bordeaux!